کود آروین

ساعت : ۰۳:۵۷:۰۳
امروز : سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۳۹۷
آروین یعنی تجربه ، با کود ارگانیک آروین کشاورزی نوین را تجربه کنید ، تلاشمان برای رضای او و خلق اوست ، تجربه + علم = افزایش تولید ، کود ارگانیک آروین تامین کننده مواد غذایی گیاهان ، تولید ملی افتخار ملی ، بهترین جایگزین کودهای شیمیایی کود مناسب برای تولید محصولات ارگانیک انسان و زندگی سالم با تولید محصولات ارگانیک
تعاریف و ضرورت کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک بهترین انتخاب برای حفظ محیط زیست و سلامتی

کشاورزی ارگانیک، که به کشاورزی زیستی، بیولوژیکی و پایدار نیز معروف است، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن، از کودهای­شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دستکاری­های ژنتیکیاستفاده نمی­شود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت، داشت و برداشت با استفاده از موارد طبیعی مانندکود­زیستی، کمپوست‌ها، حشرات سودمند و میکرو ارگانیسم‌های سودمند انجام می­شود.

کشاورزی ارگانیک، در واقع به نوعی مدیریت منابع زیستی و تولید محصولات کشاورزی، به روشی کاملاً پایدار و مطابق با اکوسیستم است که در آن، سلامت خاک، گیاه، انسان و سیاره زمین بعنوان یک موجود زنده یکپارچه، اصول پایداری زیستی، کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده، مد نظر است.

آنچه که امروزه سبب رشد کشاورزی ارگانیک شده، تاثیر نامطلوب و اثرات باقیمانده و دراز مدت مصرف انواع کودهای شیمیایی، سموم و هورمون­های موجود در محصولات کشاورزی بر افراد و محیط زیست می­ باشد. در كشاورزی سنتی و متعارف بيش از ۳۰۰ تركيب شيميايی خطرناک و مصنوعی نظير آفت­كشها، علف­كشها و كودهای­شيمايی برای كنترل آفات و حشرات و حاصلخيز­سازی خاك مورد استفاده قرار می­ گیرند كه بقايای اين مواد پس از ورود به بدن مي­تواند موجب مشكلات عديده­ ای گردد.

اثرات مضر کشاورزی متداول بر سلامتی انسان

بروز نقص های مادرزادی، تولد نوزاد با وزن كم، اختلال در سيكل ماهانه زنان، سقط جنين، بلوغ زودرس و يا ديررس، يائسگی پيش­رس، كاهش باروری و يا ناباروری، تغيير در سرعت متابوليسم، اختلال در سيستم غدد داخلی، ضعف عضلانی، كاهش حافظه، آسيب به سيستم عصبی و مغز، كاهش كارايی سيستم ايمنی بدن و سرطانزايی. يافته ­ها حاكی از آنست كه ۶۰ درصد سموم دفع آفات، ۹۰ درصد قارچ كشها و ۳۰ درصد حشره كش ها سرطانزا می باشند.

 مضرات زیست محیطی کشاورزی متداول

 استفاده از كودهای شيمیايی و آفت­كش ها سبب آلودگی آب، خاک و هوا می شوند. راه یافتن این مواد سمی به منابع آب زیرزمینی، رودخانه ها و دریاها یکی از خطرات امروزی است که تخریب های شدیدی را در پی داشته از جمله: ایجاد و گسترش مناطق مرده اقیانوسی (که بخاطر نبود اکسیژن هیچگونه موجود زنده­ای نمی­ تواند در آنها زندگی کند)، نابودی گونه­ های زیستی جانوری و گیاهی، بر هم خوردن تعادل اکوسیستم، افزایش جلبکهای سمی در دریاها، انتقال سموم از طریق آب به مناطق طبیعی و بکر و نابودی میکرو ارگانیسمهای مفید…

دامنه تخریب های زیستی ناشی از استفاده از کودها و سموم شیمیایی و روشهای نادرست کشاورزی متداول تا مواردی چون فرسایش شدید خاک، ناباروری زمین ها، بیابان­ زایی و کاهش میزان و کیفیت محصولات کشاورزی نیز پیش­رفته است. بطوریکه پس از مدتی زمینهای کشاورزی تمام توان باروری خود را از دست داده و بجای ترمیم خاک، کاملا به کودهای شیمیایی وابسته می ­شوند. همچنین استفاده بی رويه از كودهای شيميايی و آفت كش ها موجب می­ شود تا آفتها نسبت به سموم مقاوم گرديده و آفتهای جديدتری نيز ظاهر گردند.

فوايد کشاورزی ارگانیک:

· در كشاورزی­ارگانيك آب توسط مواد شيميايی آلاينده مانند كودهای مصنوعی، آلوده نمی­ گردد.

· تعادل اكوسيستم و حاصلخيزی­ خاک حفظ شده و فرسايش خاك نيز تا ۵۰ درصد كاهش می­يابد. چرا که در کشاورزی ارگانيک از روشهایی چون کمترين میزان شخم زدن، کودهای بيولوژيکی، تناوب­ کشت مناسب، پوشش گیاهی و غیره استفاده می­ شود. با این روش خاک بعنوان یک اکوسیستم کامل و سالم به راحتی می­ تواند خود را احیا نموده و به رشد محصولات کمک کند.

· تنوع زيستی در زمينهای زراعی ارگانيک به علت عدم استفاده از سموم آفت­كش و علف­كش، ۵۷ درصد بيشتر است.

·  كشاورزان در معرض سموم و آلاينده های كمتری قرار می­گيرند.

· تحقيقات ۷۶ محقق کشورهای مختلف نشان داده که کشاورزی ارگانيک باعث بهبود چرخه غذايی از باکتريها تا پستانداران می­ گردد. زيراکشاورزی ارگانيک با حيات وحش بصورت دوستانه برخورد می­ کند و از مواد شيميايی و سموم استفاده نمی­ کند.

· در اين نوع کشاورزی با استفاده از عملکردهای اکولوژيکی طبيعی می­ توان توليد را افزايش داده و خاک و محصولات را در برابر آفات و بيماريها مقاوم نمود.

· با استفاده از روشهای متعدد حفظ رطوبت خاک، در کشاورزی ارگانیک از آب کمتری استفاده می­ شود.

·  با بهبود جانوران مفيد خاک و تخمير­مواد­آلی، بافت خاک بهبود يافته و باروری خاک افزايش می يابد، و ميزان مواد مغذی بيشتری به خاک داده می­ شود. به همين دليل فرسايش­ خاک کم شده و تنوع زيستی خاک افزايش می یابد.

·  از آلودگی های ناشی به هنگام تولید کودهای شیمیایی از مواد نفتی جلوگیری می­شود.

·  بطور کلی می توان گفت که کشاورزی ارگانيک با اکولوژی هماهنگ است و باعث تثبيت بافت خاک، حفظ چرخه آب، چرخه کربن، چرخه مواد غذايی و آلودگی کمتر زمين می­ شود.

فوايد مصرف مواد غذايی ارگانيک:

·  ارزش غذايی بالاتری دارند. ميزان ويتامين C ، كلسيم، منيزيوم، آهن و فسفر در مواد غذايی ارگانيک بيشتر است.

·  مواد غذايی ارگانيک حاوی آنتی اكسيدان بيشتری مي­ باشند. در مواد غذايی ارگانيک آنتی اكسيدان PHENOLIC بيشتر يافت می­گردد (۵۰ درصدبيشتر از محصولات غير ارگانيک). چراكه آفت­كش­های مصنوعی توليد اين مواد را در گياهان كاهش داده اما كودهای حيوانی و آلی بكار رفته در كشاورزی ارگانيک توليد آنها را افزايش مي­دهد.

·   كمتر سمی هستند. محصولات ارگانيک سالم تر بوده و كمتر به بقايای آفتكش­های آلی آلوده هستند. همچنين اين محصولات فاقد افزودنيهای غذايی بوده و طبعا سالمترند.

·  غالباً خوشمزه و خوش­طعم­تر هستند. يكی از دلايل آن اين است كه محصولات ارگانيک پس از برداشت در مدت زمان كمتری بدست مصرف­كننده رسيده و تازه­تر هستند. و همچنين در محصولات تهيه­شده به روش سنتی، با فرآوری­ها و دستكاري­هايی كه بر روی آنها صورت می­گيرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزايش توليد و مقاوم­كردن آنها در برابر صدمات  ناشی از حمل و انبارداری توجه مي­شود و نه به كيفيت و ارزش تغذيه­ای آنها.

·  توليد­كنندگان محصولات ارگانيک از استانداردها و دستورالعمل­های بسيار سخت­گيرانه­ای تبعيت مي­كنند تا احتمال آلوده­شدن اينگونه محصولات به هر گونه مواد شيمايی و سمی منتفی باشد.

·  محققان آمريكايی می­گويند ميوه­ها و سبزيجات ارگانيك در مقايسه با انواعی كه به روش­های رايج پرورش می­یابند برای سلامت­ قلب بهترند. علت اين تفاوت به نيتروژن موجود در خاك مربوط می­شود. نيتروژن غير آلی موجود در كودهای رايج براحتی در دسترس گياه قرار می­گيرند و بنابراين كود دهی زياد احتمالا باعث كاهش سطوح فلاونوئيدها مي شود.

نجات کره زمین:

کشاورزی ارگانیک بعنوان راهی برای نجات کره ­زمین معرفی شده است. مسئله بسیار ساده است؛ با زراعت ارگانیک و عدم استفاده از کود شیمیایی، به چرخه­ های زیستی احترام می­گذارید و بنابراین تعادل زیست محیطی را بهم نمی­زنید بلکه به متعادل ­شدن آن کمک می­کنید. همچنین محصول بیشتر و با کیفیت بالاتری تولید می­کنید. محصولاتی که مغذی­ تر هستند و هیچ سم و آفت­کشی در خودشان ندارند و طعم و شکلی واقعی دارند.

تحقیقات نشان­ داده که کشاورزی ارگانیک مقدار قابل توجهی از دی­ اکسید­کربن جو زمین را جذب می­کند و این باعث کاهش گازهای گلخانه­ای و کاهش گرمایش جهانی می­شود. بسیاری از فعاليتهای انجام ­شده در کشاورزی ارگانيک مانند حداقل شخم، استفاده از گياهان تثبيت­ کننده نيتروژن، باز گرداندن ضايعات کشاورزی به خاک و استفاده از پوشش گیاهی موجب افزايش بازگشت کربن به خاک گشته و حفظ و ذخيره سازی کربن را باعث می­گردد.

 اگر در ۱٫۴ میلیارد هکتار از زمینهای قابل کشت سیاره، زراعت ارگانیک شود، تقریباً %۴۰ آلودگی های­ دی­ اکسید کربن را می توان جذب کرد.

همچنین یک تحقیق در آلمان آشکار کرد که رژیم غذایی کاملاً گیاهی ارگانیک می­تواند مقدار آلاینده ­های گازهای گلخانه ای را تا ۹۴% کاهش دهد.

بدین صورت کشاورزی ارگانیک می تواند برای بسیاری از مشکلات اقلیمی و تغییرات آب و هوایی راه حل مناسبی باشد.